FTK

Metoda

FasTracKids reuseste sa tine captiva atentia copiilor in sesiuni cu durata de doua ore.

Secretul acestei reusite consta in implementarea cu succes a 3 elemente de unicitate:

1. Conceptul pedagogic de Zig-Zag educational presupune schimbarea frecventa a stimulilor educationali astfel incat sa se mentina viu interesul copiilor pentru subiectul lectiei. FasTracKids este singurul program ce reuseste sa implementeze acest concept in mod sistematic pe parcursul a 182 ore de predare (lungimea totala a programului FasTracKids CORE).

2. Echipamentul tehnic utilizat in toate salile de curs FasTracKids este similar celor folosite in trainingurile de adulti din mari universitati ale lumii. Acest echipament (Statia Interactiva de Invatare compusa din computer, videoproiector, smart board, sistem audio si microfon) dublat de DVD-ul aferent fiecarei sesiuni de curs transforma procesul de invatare in unul interactiv care-i stimuleaza pe copiii de toate varstele sa se implice in desfasurarea lectiei. Pe parcursul unei sesiuni de doua ore interactiunea cu S.I.I. se rezuma in medie la 20-30 minute, restul timpului copiii desfasurand diverse alte tipuri de activitati practice (role-play, experimente, videotaping, jocuri etc.).

3. O tehnica educationala imprumutata deasemenea din trainingul de adulti este videotapingul. Activitatile copiilor sunt filmate cu ajutorul camerei video urmand ca ulterior aceste filme sa fie proiectate in sala de curs pentru analiza. Prin folosirea constanta a acestei tehnici instructorii nostri reusesc sa stimuleze spiritul critic si autocritic al copiilor si deasemenea le ofera posibilitatea imbunatatirii tehnicilor de comunicare prin autovalidare.